E-raamat vs Paperback

Ja mõtteid teiste lugejaskonna suundumuste kohta

Ma tahan tänapäeval lugejana katsetada nii palju kui saan. Mul on oma lemmikautorid, ärge mind valesti ajage ja proovin lugeda nii palju nende raamatuid kui võimalik. Vahel ikka ja jälle! Kuid leian, et otsin ka erinevaid hääli, žanre. Ma arvan, et head raamatud on pikk tee eneseavastamise teel. Ja ma tunnen, et võimalused on rikutud! See annab mulle võimaluse uurida ja leida ehtsat, autentset häält - või häält, mis lihtsalt minuga resoneerib.

Ma arvan, et klassikud jäävad igavesti klassikuteks. Minu jaoks on nende väärikus vaieldamatu. Nende jaoks oleks alati võtjaid. Mõnikord tundub, nagu nüüd on olemas üldine suundumus, kus inimesed eelistavad rohkem tänapäevaseid raamatuid. Kuid ma loodan, et inimesed loevad klassikaid aeg-ajalt. Minu jaoks on klassikud kirjanduse ankur. Kui Saramago, Marquez, Toni Morrison lükkavad kirjanduse piirid ja muudavad meid armastava universumi suuremaks, vajame ka ankrut, et mitte kaotada end selles pidevalt muutuvas eksperimentaalses uuskirjanduse maailmas.

Ma arvan, et e-raamatud on hämmastavad! Need hõlbustavad lugejate maailma ilma füüsiliste ja geograafiliste piirideta. Varem võis kodumaine kirjastaja piirata autoreid oma geograafiaga - vähemalt seni, kuni ta ühe ülemaailmse maja avastas. Enam mitte. Peaaegu kõik kirjastused muudavad oma raamatute jaoks kättesaadavaks Kindle'i formaadi. Autorid avaldavad nüüd raamatuid ka otse Amazoni kaudu. Selle tööriista abil saavad nad jõuda palju laiema publikuni. Nii et see on kirjanduse ja autorite jaoks hea käik. Kõik, mis on sild ja mitte sein, on alati teretulnud muudatus.

Arvan, et lugejad avanevad üha enam ka e-raamatute ideele. Nad mõistavad, kui kasulik on lugeda vähetuntud autoreid kogu maailmast, nad on teadlikumad paberi säästmisest. Ühel päeval hakkaks uus põlvkond, kui nad on alles lapsed ja astuksid beebi samme raamatumaailma, e-raamatuid otse lugema. Kuna nad ei tunneks raamatu omamise tunnet, võivad nad valiku tegemisel olla agnostikad. Samuti saan aru, et nendel päevadel tõmbavad noored kõigepealt mõnda vidinat ja siis mõtlevad välja, mida see nende jaoks teha saab. Mis iganes inimesi lugemise külge haakub, eks?

Olen selles osas siiski pisut taandareng. Mul on kindle, aga ma olen selle kohta lugenud ainult paar raamatut. Ma loen sellest Les Miserables, kuna paberkandja on väga suur. Ja see tundub kuidagi puudulik. Minu jaoks ei saa miski asendada raamatu käes hoidmise naudingut, lehte puudutades paberi puudutamise tunnet, lõhna ... Kuid ma arvan, et lugemine areneb ja otstarbekam on lugeda e-raamatuid ja romantikuid, nagu teie oma , saab ainult proovida evolutsiooni eirata ja elada eitamises. Maailm meie ümber muutub pidevalt - seda enam praegu kui kunagi varem. Aja jooksul võib suur osa lugejaskonnast rännata digitaalsele. Kuid meie põlvkonna jaoks jääb armastus raskete raamatute ja paberipabereide vastu.