Elupaik

  • Gepardid elavad Aafrika ja Edela-Aasia tasasel tasandikul. Ajalooliselt ulatus nende elupaik Indiasse, kuid hiljutisi tähelepanekuid pole olnud. Praegune elanikkond on geograafiliselt isoleeritud. Leopard '' elab peamiselt metsamaal ja rohumaadel, kuid võib jõudsalt areneda ka mäestikualade ja kõrbete elupaikades. Nende levila ulatub läbi Aafrika kuni Kagu-Hiinani, erineva asustustihedusega.

Dieet

  • Gepardi lihasööjad. Eelistab umbes 30–40 naela kaaluvaid loomi, näiteks gasellid ja impalad. See sööb ka jäneseid ja mõnda lindu. Leopard '' lihasööjad. Eelistab väikeseid ja keskmise suurusega karjatatavaid loomi nagu gasellid või tupsutatud hirved. Leopardid söövad aga vajadusel ükskõik mida, sealhulgas sõnnamardikad ja kahepaiksed.

Jahi stiil

Morfoloogia

  • Cheetah'-kuju on teistest suurtest kassidest nii erinev, et nad on nende enda perekond. Neil on rohke hallkoera moodi keha. Nende pea on proportsioonis väike, et keha saaks jooksmist sujuvamaks muuta ja nende sabad sirutuvad lõpuks rooli. Geparditel on tahked laigud ja kaks musta pisarajoont, mis ulatuvad nende silmadest suu nurkadesse, et aidata pikki vahemaid näha. Leopard '' on suurema kehaehitusega, traditsioonilisema kassi kujuga. Nende jalad on proportsionaalselt lühikesed ja käpad on puude ronimiseks laiad. Nende lõuad on võimsad ja võivad purustada nende saagiks olevad luud. Leopardidel on silmade all rosettikujulised laigud ja valged poolkuud, mis aitavad öösel näha.

Hääletamine

  • Cheetah '' on ainsad suured kassid, kes ei saa möirgata. Selle asemel teevad nad mitmesuguseid helisid, sealhulgas nurrumist, säutsumist ja müristamist. Leopard „” tekitab heli, mida liigitatakse möirgamiseks või möirgamiseks. See sarnaneb lõvi omaga, kuid palju valjem.

Viited